15. března 2012
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Oloupané šalotky nakrájíme nadrobno. Špenát a kopřivy propláchneme a necháme okapat. V kastrolu rozehřejeme máslo a šalotku na něm necháme zesklovatět. Přidáme špenát s kopřivami, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a krátce povaříme.

2. Špenátovou směs rozmixujeme. 2 lžíce smetany odložíme na ozdobení a zbylou vmícháme do pyré. Polévku povaříme do zhoustnutí a podle chuti přisolíme. Uzené ryby vykostíme a rozdělíme na kousky. Polévku nalijeme do misek, přidáme rybu, pokapeme smetanou a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

2 šalotky
150 g listového špenátu
100 g listů mladých kopřiv
50 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř
800 ml drůbežího vývaru
200 ml smetany
150 g uzené makrely nebo pstruha
bylinky na ozdobu