Ingredience200 g pórku |
1. Pórek důkladně očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci rozpustíme máslo a opečeme na něm nakrájenou cibulku dozlatova. Přidáme brambory a pórek. Krátce podusíme a zalijeme vývarem. Zeleninu uvaříme doměkka a necháme mírně zchladnout.
3. Několik kousků brambor a pórku odložíme stranou a zbylou zeleninu s vývarem rozmixujeme. Rozmixovanou směs zalijeme mlékem, vložíme zpět kousky brambor a pórku a povaříme.
4. Polévku dochutíme solí, muškátovým květem a citronovou šťávou. Na talíři dozdobíme polévku zakysanou smetanou a nasekanou zelenou petrželkou.