15. března 2016

Postup

1. Rýžové nudle dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Oloupanou šalotku a zázvor nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu trochu rozklepeme. Česnek usekáme nahrubo.

2. V kastrolu zahřejeme olej. Vsypeme šalotku a zázvor a restujeme, až šalotka změkne. Pak přidáme podrcený stonek citronové trávy, česnek a semínka koriandru a ještě krátce orestujeme. Přidáme rybí omáčku a kokosové mléko a přivedeme k varu. Vložíme lososa nakrájeného na kostky a vaříme asi 5 minut.

3. Pak do polévky přidáme špenátové listy, krevety, cukrový hrášek a pokrájenou chilli papričku. Vaříme 2 minuty. Polévku dochutíme limetovou šťávou.

4. Nudle scedíme a rozdělíme do misek. Zalijeme je hotovou polévkou a ozdobíme výhonky.

Ingredience

50 g rýžových nudlí
1 šalotka
1 cm zázvoru
1 stonek citronové trávy
1 stroužek česneku
1 lžíce oleje
1 lžička semínek koriandru
1 lžíce rybí omáčky
200 ml kokosového mléka
100 g filetu lososa bez kůže
1 hrst baby špenátu
100 g očištěných předvařených krevet
100 g lusků cukrového hrášku
1 červená chilli paprička
1 limeta
výhonky koriandru nebo koriandr na ozdobu