Ingredience50?g rýžových nudlí |
1. Rýžové nudle dáme do mísy a zalijeme teplou vodou. Oloupanou šalotku a zázvor nakrájíme nadrobno. Citronovou trávu trochu rozklepeme. Česnek usekáme nahrubo.
2. V kastrolu zahřejeme olej. Vsypeme šalotku a zázvor a restujeme, až šalotka změkne. Pak přidáme podrcený stonek citronové trávy, česnek a semínka koriandru a ještě krátce orestujeme. Přidáme rybí omáčku a kokosové mléko a přivedeme k varu. Vložíme lososa nakrájeného na kostky a vaříme asi 5 minut.
3. Pak do polévky přidáme špenátové listy, krevety, cukrový hrášek a pokrájenou chilli papričku. Vaříme 2 minuty. Polévku dochutíme limetovou šťávou.
4. Nudle scedíme a rozdělíme do misek. Zalijeme je hotovou polévkou a ozdobíme výhonky.