14. března 2013

Postup

1. Králičí stehna očistíme, nasolíme a obalíme plátky slaniny.

2. Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj připravená stehna. Přidáme oloupanou a pokrájenou cibuli s česnekem, rozmarýn a černý pepř.

3. Vše podlijeme trochou vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Králíka pečeme při 180 °C asi 60 minut. Dle potřeby ho podléváme další vodou a průběžně ho přeléváme vypečenou šťávou. Ke konci ho odklopíme a necháme zezlátnout.

4. Štávu přecedíme do kastrůlku a vyrestujeme ji na tuk. Vmícháme hladkou mouku a po chvilce přilijeme vývar. Štávu dobře rozšleháme a 15 minut necháme provařit. Dle potřeby ji dochutíme.

Ingredience

4 stehna z králíka
sůl
100 g anglické slaniny
máslo na vymazání pekáčku
1 cibuli
3 stroužky česneku
2 snítky rozmarýnu
1 lžičku celého černého pepře
1 lžíci hladké mouky
vývar na rozředění šťávy