14. března 2013

Postup

1. Petrželku a tymián omyjeme, osušíme a nasekáme na jemno. Bylinky v misce promícháme s prolisovaným česnekem, citronovou šťávou, hořčicí a 50 ml oleje. Jehněčí kotlety očistíme, osolíme a opepříme. Pak maso potřeme marinádou a necháme v lednici do druhého dne odležet.

2. V pánvi rozehřejeme olej a kotlety zprudka z obou stran opečeme. Pak maso vyjmeme, vložíme do pekáčku a dáme do trouby vyhřáté na 200 °C dopéct asi na 15 minut.

3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Polovinu citronu na dílky. Ve větší pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli. Pak přidáme očištěné fazolky a citron, osolíme, opepříme a společně restujeme asi 5 minut.

4. Hotové maso necháme chvíli odpočinout a podáváme s restovanými fazolkami. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory.

Ingredience

4 snítky petrželky
6 snítek tymiánu
4 stroužky česneku
šťáva z 1 citronu
4 lžíce dijonské hořčice
olivový olej
1000 g jehněčích kotletek
sůl a mletý černý pepř
1 červená cibule
1/2 citronu
400 g čerstvých zelených fazolek