14. března 2013

Postup

1. Kůzlečí kýtu očistíme, omyjeme, podélně rozřízneme a přes fólii důkladně naklepeme. Okořeníme solí, pepřem a oregánem.

2. Mezitím rozšleháme vejce a mírně je osolíme. V pánvi rozpálíme lžičku oleje, vejce do ní nalijeme a po obou stranách osmažíme dozlatova. Omeletu položíme na plát masa a posypeme ji parmazánem. Maso stočíme do rolády a převážeme provázkem nebo kuchyňskou nití.

3. V pekáčku rozpálíme zbylý olej a roládu na něm zprudka opečeme ze všech stran. Cibuli oloupeme, nakrájíme na měsíčky a přidáme do pekáčku. Podlijeme vodou a dopékáme v předehřáté troubě při 180 °C asi 50 minut doměkka. Maso podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem.

4. Výpek přecedíme do kastrůlku a vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a krátce ji orestujeme. Jíšku naředíme 300 ml vody a za stálého míchání přivedeme k varu. Podle chuti přisolíme, povaříme asi 10 minut a vmícháme nasekané bylinky.

5. Roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře, ozdobíme bylinkami a přilijeme trochu omáčky. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory a vařené fazolové lusky.

Ingredience

600 g kůzlečí kýty
sůl a mletý bílý pepř
špetka sušeného oregána
2 vejce
4 lžíce oleje
4 lžíce nastrouhaného parmazánu
1 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce nasekaných bylinek
bylinky na ozdobení