11. března 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a necháme ji zesklovatět na polovině másla v pánvi. Vmícháme nasekané bylinky. Pánev odstavíme.

2. Housky nakrájíme na kostičky a zvlhčíme je mlékem. Přidáme k nim směs z pánve, na kostičky nakrájené uzené maso a rozšlehaná vejce. Vše osolíme, opepříme, dochutíme muškátovým květem, promícháme a asi 15 minut necháme stát.

3. Kuře očistíme a nasolíme. Kůži na prsou směrem od nohou trochu odtáhneme a kuře pod ní naplníme asi polovinou nádivky. Zbylou nádivkou naplníme břišní dutinu. Nohy kuřete svážeme k sobě.

4. Kuře vložíme do pekáčku a přelijeme ho rozpuštěným zbylým máslem. Přiklopíme ho a v troubě ho při 180 °C necháme péct asi 30 minut. Pak ho podlijeme trochou vody a necháme péct další půlhodinu. Když je maso skoro měkké, pekáček odklopíme a kuře dopečeme dozlatova.

Ingredience

1 kuře
1 cibule
4 lžíce másla
hrst nasekaných kopřivových listů
hrst sekané petrželky
asi 3 lžíce sekané pažitky
4 starší housky
asi 100 ml mléka
250 g vařeného uzeného masa
2 vejce
sůl a mletý černý pepř
špetka muškátového květu