10. března 2013

Postup

1. Jehněčí kolínka očistíme, opláchneme a osušíme. Osolíme je, opepříme, posypeme čerstvě sekaným tymiánem a necháme v chladu odležet.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. V pekáčku rozehřejeme máslo a cibuli i česnek necháme zesklovatět. Přidáme jehněčí kolínka a ze všech stran opečeme.

3. Čerstvý zázvor oloupeme, nakrájíme na plátky a přidáme k masu. Vše podlijeme vodou, přidáme na plátky nakrájený citron a přiklopíme pokličkou.

4. Vložíme do vyhřáté trouby a při 180 °C a pečeme doměkka. Během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou a podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Ingredience

800 g jehněčích kolínek
sůl
mletý pepř
2 lžíce sekaného tymiánu
1 cibule
8 stroužků česneku
100 g másla
150 g čerstvého zázvoru
1 citron