10. března 2013

Postup

1. Jehněčí kotletky očistíme a omyjeme. Opepříme je, posypeme nasekaným rozmarýnem a potřeme olivovým olejem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň 30 minut odležet.

2. Kukuřici necháme okapat. Pažitku nasekáme nadrobno. V míse smícháme mouku s kypřicím práškem, přidáme mléko, vejce, kukuřici a pažitku. Metlou vypracujeme hladké těsto, které osolíme, opepříme a necháme krátce odpočinout.

3. Pánev na lívance důkladně vytřeme olejem a na středním plameni usmažíme kukuřičné placičky z obou stran dozlatova. Hráškové lusky omyjeme a osušíme, pak je krátce orestujeme na olivovém oleji a ochutíme solí a pepřem.

4. Jehněčí kotlety opékáme na rozpáleném oleji z každé strany 2-3 minuty, vyjmeme je a osolíme. Podáváme s kukuřičnými plackami a hráškovými lusky.

Ingredience

800 g jehněčích kotlet
mletý černý pepř
1 větvička rozmarýnu
asi ž lžic olivového oleje
200 g sladké sterilované kukuřice
1 svazeček pažitky
300 g hladké mouky
1 sáček kypřicího prášku do pečiva
500 ml mléka
1 vejce
sůl
400 g mladých hráškových lusků