10. března 2013

Postup

1. V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Přidáme protlak, promícháme a zalijeme vývarem. Důkladně rozšleháme a necháme na mírném ohni provařit.

2. Mleté maso promícháme s vejcem, strouhankou a utřeným česnekem. Masovou směs necháme skapávat do vroucí mírně osolené vody. Povaříme asi 5 minut. Pak hotové kapaní přecedíme přes síto, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat. (Kapání můžeme uvařit i přímo v polévkovém základu). Nudle uvaříme ve vroucí osolené vodě a necháme okapat.

3. Zeleninu očistíme, mrkev a celer nakrájíme na nudličky, pórek na kolečka a kapustu na menší kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a zeleninu orestujeme. Pak ji přidáme společně s překrájenými rajčátky do polévky a krátce povaříme.

4. Nakonec do polévky přidáme hotové masové kapání a uvařené nudle, dochutíme solí, pepřem a nasekanou majoránkou a prohřejeme.

Ingredience

100 g másla
3 lžíce hladké mouky
100 g rajčatového protlaku
800 ml masového vývaru
40 g domácích nudlí
sůl
1 mrkev
1/4 celeru
1 malý pórek
2 listy kapusty
1 lžíce oleje
100 g malých rajčátek
drcený pepř
čerstvá majoránka
Kapání:
200 g mletého jehněčího masa
1 vejce
2 lžíce strouhanky
2 stroužky česneku