10. března 2013

Postup

1. Maso očistíme, opatrně vyřízneme kosti. Plát masa lehce naklepeme, osolíme a opepříme.

2. V míse smícháme 2 lžíce změklého máslo s vejci a strouhankou. Přidáme veku nakrájenou na kostičky, mléko, usekanou petrželovou nať, ochutíme solí, pepřem, muškátovým květem a vše dobře promícháme.

3. Nádivku rozetřeme na plát masa, zavineme do rolády a převážeme provázkem. Roládu položíme do pečicí formy a podlijeme vodou. Povrch masa osolíme, poklademe plátky másla a v předehřáté troubě při 180 °C pečeme asi 60 minut dozlatova. Podle potřeby podléváme vodou nebo vývarem. Roládu nakrájenou na plátky podáváme se špenátem a bramborovými noky.

Ingredience

800 g jehněčího hrudí
sůl a mletý černý pepř
80 g másla
2 vejce
hrst strouhanky
1/2 veky
50 ml mléka
1/2 svazku petržele
1/2 lžičky muškátového květu