Ingredience800 g jehněčích kotlet |
1. Jehněčí maso očistíme, opláchneme a nasekáme na stejně velké kotletky. Lehce je naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. V míse rozmícháme červené víno s povidly, bylinkami a prolisovaným česnekem. Kotletky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne.
2. Fazolky očistíme a spaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Propláchneme je pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.
3. Marinované kotletky osušíme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přiklopíme je a podusíme doměkka. Pak je zalijeme zbylou marinádou, osolíme, opepříme a přidáme dvě lžíce másla. Vše už jen krátce prohřejeme.
4. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme na něm na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, půlky rajčátek a spařené fazolky. Hotovou zeleninu osolíme, opepříme a podáváme s kotletkami. Vhodnou přílohou jsou brambory.