10. března 2013

Postup

1. Jehněčí maso očistíme, opláchneme a nasekáme na stejně velké kotletky. Lehce je naklepeme, osolíme a okraje nařízneme. V míse rozmícháme červené víno s povidly, bylinkami a prolisovaným česnekem. Kotletky vložíme do marinády a necháme odležet nejlépe do druhého dne.

2. Fazolky očistíme a spaříme v osolené vodě asi 3 minuty. Propláchneme je pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat.

3. Marinované kotletky osušíme a opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Přiklopíme je a podusíme doměkka. Pak je zalijeme zbylou marinádou, osolíme, opepříme a přidáme dvě lžíce másla. Vše už jen krátce prohřejeme.

4. Zbylé máslo rozpustíme na pánvi a orestujeme na něm na měsíčky nakrájenou červenou cibuli, půlky rajčátek a spařené fazolky. Hotovou zeleninu osolíme, opepříme a podáváme s kotletkami. Vhodnou přílohou jsou brambory.

Ingredience

800 g jehněčích kotlet
sůl
250 ml červeného vína
1 lžíce povidel
1/2 lžičky nasekáného tymiánu
1/2 lžičky nasekaného rozmarýnu
1 stroužek česneku
600 g zelených fazolek
50 ml oleje
mletý pepř
4 lžíce másla
1 červená cibule
100 g cherry rajčátek