10. března 2013

Postup

1. Maso očistíme, omyjeme a dáme do pekáčku. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Bylinky opláchneme a nasekáme najemno. Maso poklademe česnekem a posypeme dvěma lžícemi bylinkové směsi. Dáme na 60 minut do chladu rozležet.

2. Zbylé nasekané bylinky dáme do misky. Přisypeme strouhanku, přilijeme olivový olej a vše důkladně prohněteme rukama na vláčnou směs. (Podle potřeby můžeme přidat olej nebo strouhanku.)

3. Jehněčí karé osolíme, opepříme, potřeme hořčicí, přitiskneme na něj bylinkovo-strouhankovou směs a dáme zpět do pekáčku.

4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut. Výpek přecedíme, přilijeme víno a na mírném plameni za občasného promíchání zredukujeme na třetinu. Hotové jehněčí maso rozkrájíme na plátky a podlijeme vinnou omáčkou. Jako příloha jsou vhodné šťouchané brambory se slaninou a orestovaná zelenina.

Ingredience

800 g jehněčího karé
2 stroužky česneku
po 1 snítce tymiánu, rozmarýnu, máty a majoránky
2 hrsti strouhanky
150 ml olivového oleje
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce dijonské hořčice
70 ml červeného vína