9. března 2016

Postup

1. Pomeranče omyjeme a ze čtyř vymačkáme šťávu. Zbylé pomeranče důkladně oloupeme, dužninu nakrájíme na kousky a případná jadérka odstraníme. Limetku také omyjeme, z poloviny vymačkáme šťávu a druhou polovinu nakrájíme na plátky. Kousky pomerančů dáme do misky, smícháme je s medem, vanilkovým cukrem a limetkovou šťávou. Necháme v chladu asi hodinu odležet.

2. Kiwi oloupeme, z každého odkrojíme jeden plátek a odložíme ho na ozdobení. Zbylá kiwi nakrájíme na kousky, přidáme k vychlazeným pomerančům a rozmixujeme. Pak vmícháme pomerančovou šťávu.

3. Na dno sklenek dáme kostky ledu a zalijeme je připraveným nápojem. Ozdobíme plátkem kiwi nebo limetky a čerstvou meduňkou. Ihned podáváme.

Ingredience

8 pomerančů
1 limetka
20 g medu
1 sáček vanilkového cukru
4 kiwi
kostky ledu
čerstvá meduňka na ozdobení