8. března 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. V mléku rozšleháme vejce a špetku soli. Přidáme špaldovou mouku, zakysanou smetanu a vymícháme hladké těstíčko, které necháme asi 1 hodinu odpočinout.

2. Jablka oloupeme, nakrájíme a odstraníme jadřince. V kastrůlku rozpustíme máslo, přidáme skořici, citronovou šťávu, zalijeme javorovým sirupem, přisypeme škrob a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme nakrájená jablka, brusinky a 2 minuty provaříme.

3. Pánev lehce potřeme máslem a pečeme na ní tenké palačinky. Náplň plníme do palačinek, zatočíme a podáváme.

Ingredience

250 g špaldové hladké mouky
500 ml mléka
3 vejce
špetka soli
2 lžíce zakysané smetany
máslo na smažení
Na náplň:
5 jablek
30 g másla
1/2 lžičky mleté skořice
štáva z 1 citronu
100 ml javorového sirupu
1 lžíce kukuřičného škrobu
50 g brusinek