7. března 2013

Postup

1. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky. Nasypeme je do mísy, přelijeme vývarem, dobře promícháme a necháme nasáknout.

2. Mezitím nakrájíme tofu na kostičky. Špenát očistíme, omyjeme, necháme okapat a listy nakrájíme nahrubo. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Tofu, špenát a utřené žloutky přidáme do mísy, zlehka promícháme a nakonec po částech vmícháme bílkový sníh. Petrželku omyjeme a drobně pokrájíme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Nádivku ochutíme petrželkou, česnekem, solí a pepřem.

3. Zapékací formu vymažeme máslem, naplníme ji nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 30 minut.

Ingredience

8 celozrnných rohlíků
100 ml zeleninového vývaru
250 g tofu
100 g čerstvého špenátu
5 vajec
40 g másla
1 stroužek česneku
několik snítek hladké petrželky
sůl a pepř
máslo na vymazání formy