7. března 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Veku nakrájíme na kostičky, které nasypeme do mísy. Přelijeme mlékem a promícháme, aby se veka rovnoměrně namočila.

2. Mezitím artyčoky i sušená rajčata necháme okapat a oboje překrájíme na menší kousky. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a z bílků ušleháme tuhý sníh. Roketu omyjeme, necháme okapat a listy nasekáme nahrubo. Artyčoky, rajčata, utřené žloutky a roketu přidáme do mísy a dobře promícháme. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Zapékací formu vymažeme máslem a naplníme nádivkou. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 35 minut.

Ingredience

1 chlebíčkovou veku
150 ml mléka
150 g nakládaných artyčoků
100 g sušených rajčat
5 vajec
40 g másla
50 g rokety (rukola)
sůl a pepř
máslo na vymazání formy