Ingredience2 lžíce oleje |
1. Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou zelenou část jedné cibulky. Pak vmícháme pokrájený špenát nebo kopřivy a krátce na oleji podusíme. Nakonec přidáme rozdrobené droždí a mícháme, dokud se nerozpustí.
2. Do mísy vložíme na kostičky nakrájené housky, kostičky vařeného bůčku, vejce, smetanu, mouku a nasekanou petržel. Přidáme podušený špenát, osolíme, opepříme a dobře promícháme. Formu vymažeme lehce máslem, vysypeme strouhankou a naplníme. Nádivku pečeme v předehřáté troubě při 160 °C asi 25 minut.
3. Kedlubny oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Zbytek cibulek nakrájíme na špalíky. Na pánvi rozpustíme máslo a cibulky a kedlubny na něm orestujeme. Pak přilijeme malou naběračku vody, osolíme a přidáme smetanu na vaření a strouhaný křen. Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se většina tekutiny neodpaří. Zeleninu rozdělíme na talíře, na ni poklademe plátky nádivky a ozdobíme plátky ředkviček a lísky kerblíku.