7. března 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy, zalijeme mlékem a necháme zvlhnout.

2. Uzené maso nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm orestujeme. Když trochu zchladne, přidáme ho do mísy s rohlíky.

3. Špenát spaříme vroucí vodou a necháme ho okapat. Pak ho nasekáme. Dvě vejce uvaříme natvrdo. Když trochu zchladnou, oloupeme je a nasekáme.

4. Do mísy s rohlíky a masem přidáme špenát, petrželku, žloutky ze zbylých syrových vajec, prolisovaný česnek, nastrouhaný sýr, nasekaná vařená vejce a sníh ze zbylých bílků. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

5. Těsto rozválíme na tenký obdélníkový plát a rozprostřeme na něj připravenou směs. Okraje těsta částečně přeložíme přes náplň a potřeme je rozšlehaným vajíčkem. Pak vše svineme do závinu.

6. Závin přeneseme na plech vyložený pečecím papírem. Potřeme ho vajíčkem a propícháme vidličkou. V troubě ho při 200 °C pečeme asi 40 minut dozlatova. Podáváme ho se zakysanou smetanou.

Ingredience

4 starší rohlíky
asi 100 ml mléka
200 g vařeného uzeného masa
40 g másla
100 g listového špenátu
4 vejce
hrst sekané petrželky
2 stroužky česneku
50 g parmazánu
sůl
mletý černý pepř
400 g listového těsta
1 vejce na potření