7. března 2013

Postup

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Vsypeme je do mísy, zalijeme mlékem, v němž jsme rozšlehali žloutky, a necháme je změknout.

2. Do mísy přidáme prolisovaný česnek, majoránku, na kostičky nakrájené uzené maso, nasekané bylinky (kopřivy před sekáním spaříme vroucí vodou) a klíčky. Vše osolíme, opepříme a promícháme.

3. Z bílků a špetky soli připravíme pevný sníh. Zlehka ho zapravíme do směsi.

4. Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a naplníme ho připravenou směsí. Nádivku pečeme při 170 °C asi 45 minut.

Ingredience

8 rohlíků
asi 200 ml mléka
4 vejce
4 stroužky česneku
sušená majoránka
400 g vařeného uzeného masa
1 svazek pažitky
100 g mladých kopřiv
100 g obilných nebo luštěninových klíčků
sůl a mletý černý pepř
máslo a strouhanka na formu