7. března 2013

Postup

1. Housky nakrájíme na drobné kostičky a na sucho opečeme v pánvi. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a orestujeme na másle.

2. Pak přisypeme pokrájené housky, promícháme a směs přendáme do mísy. Necháme zchladnout a vmícháme vejce, zakysanou smetanu a mléko. Dochutíme solí, nastrouhanou kůrou z citronu a muškátem.

3. Řeřichu, kerblík a petrželku očistíme a nasekáme najemno. Přidáme do mísy k ostatním surovinám a znovu promícháme. Formu na nádivku vymažeme máslem a vysypeme moukou. Naplníme ji připravenou hmotou a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 °C asi 45 minut.

Ingredience

6 housek
1 cibule
2 stroužky česneku
50 g másla + na vymazání
2 vejce
150 g zakysané smetany
200 ml mléka
sůl
1 citron
mletý muškátový květ
1 hrst řeřichy
1 hrst kerblíku
1 hrst petrželky
hrubá mouka na vysypání