5. března 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Rybí filety opláchneme a osušíme. Mrkev, šalotku a česnek oloupeme. Mrkev nakrájíme na kousky, šalotku rozčtvrtíme a česnek rozsekáme najemno.

2. V pánvi rozehřejeme olej a zeleninu orestujeme. Pak ji zalijeme bílým vínem a ochutíme solí a pepřem. Krátce podusíme a nakonec přidáme lžíci másla.

3. Filety osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a zabalíme do plátků parmské šunky. Zabalenou rybu opečeme na rozehřátém oleji a podáváme se zeleninou.

Ingredience

800 g filetů z bílé ryby
2 mrkve
6 šalotek
2 stroužky česneku
olivový olej
100 ml bílého vína
sůl a mletý černý pepř
1 lžíce másla
1 lžička francouzské hořčice
100 g parmské šunky