4. března 2013

Postup

1. Všechny saláty důkladně opereme, necháme okapat a pak natrháme na menší kousky do velké salátové mísy.

2. Mrkev a papriku očistíme, kedlubnu oloupeme a vše nakrájíme na delší tenké nudličky. Zeleninu přidáme k salátu společně s opláchnutými bylinkami. Nakonec přidáme na kousky nakrájený sýr. Zlehka promícháme a vložíme do chladničky.

3. Bagetku nakrájíme na kostičky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova.

4. Zakysanou smetanu smícháme s mlékem, nasekaným koprem a bazalkou. Dochutíme octem, cukrem a solí. Nakonec zašleháme olivový olej. Vychlazený salát posypeme krutonky a podáváme s dresinkem.

Ingredience

1 římský salát
hrst rukoly
několik listů čekanky
1 mrkev
1/2 zelené nebo červené papriky
1 kedlubna
svazek bylinek
50 g parmazánu
1 bagetka
olivový olej
Dresink:
200 g zakysané smetany
3 lžíce mléka
1 svazek kopru
několik listů bazalky
1 lžíce octa
1 lžička cukru
sůl
2 lžíce olivového oleje