4. března 2013

Postup

1. Rukolu propláchneme a osušíme. Broskve omyjeme, odstraníme z nich pecky, rozpůlíme je a nakrájíme na dílky. Plátky parmské šunky překrojíme na poloviny.

2. Z citronů vymačkáme šťávu a nalijeme ji do misky. Přidáme med a olivový olej a vše dobře zamícháme. Dochutíme solí a pepřem.

3. Do větší mísy vložíme rukolu, broskve a zlehka promícháme. Salát rozdělíme na talíře, zalijeme ho dresinkem a do každé porce přidáme na kousky natrhanou mozzarellu a parmskou šunku. Podáváme s pečivem.

Ingredience

150 g rukoly
6 broskví
100 g parmské šunky
Na dresink:
2 citrony
4 lžíce medu
100 ml olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
250 g mozzarelly