4. března 2013
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Fetu nakrájíme na kostky a vložíme ji do misky. Chilli papričku očistíme a pokrájíme na tenká kolečka. Bylinky omyjeme, osušíme a nasekáme najemno, česnek oloupeme a pokrájíme na plátky.

2. K fetě přidáme chilli papričku, česnek, trochu soli a pepře a zalijeme olejem tak, aby byl sýr zcela ponořený. Přikryté necháme v lednici marinovat přes noc.

3. Salát opereme a necháme okapat. Poté ho rozdělíme na talíře a přidáme marinovaný sýr a olivy. Nakonec salát zakápneme citronovou šťávou a zbylou marinádou.

Ingredience

300 g sýra feta
1 chilli paprička
1 snítka rozmarýnu
2 snítky tymiánu
1 snítka oregana
2 stroužky česneku
sůl a drcený barevný pepř
olivový olej
400 g směsi listových salátů
200 g černých a zelených oliv
šťáva z ½ citronu