4. března 2013

Postup

1. Krůtí prsa omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme je na tenké nudličky a vložíme do misky. Osolíme je, opepříme, ochutíme zázvorem, zakapeme olejem, promícháme a v chladu necháme asi 60 minut odležet.

2. Do misky vlijeme tatarskou omáčkou, olej a bílé víno. Přisypeme cukr a vše promícháme. Dresink dochutíme citronovou šťávou a odložíme do ledničky.

3. Jablka a hrozny omyjeme. Jablka zbavíme jádřince a nakrájíme na měsíčky, hrozny odstopkujeme. Pomeranč, ananas a banány oloupeme a pokrájíme na větší kousky. Všechno ovoce společně s ořechy vsypeme do mísy a zlehka promícháme.

4. V pánvi rozehřejeme trochu oleje a krůtí nudličky na něm orestujeme dozlatova. Ovocný salát rozdělíme do misek. Každou porci doplníme krůtím masem a trochou dresinku. Podáváme s celozrnným pečivem.

Ingredience

500 g krůtích prsou
sůl a mletý černý pepř 
špetka sušeného zázvoru 
olivový olej
2 malá jablka
250 g hroznového vína
1 pomeranč
1/4 ananasu
2 malé banány
80 g vlašských ořechů
Dresink:
100 g tatarské omáčky
1 lžíce olivového oleje
50 ml bílého vína
1 lžíce cukru
citronová šťáva