4. března 2013

Postup

1. Ricottu rozmícháme se žloutkem. Vmícháme nastrouhaný parmazán a zahustíme moukou. Těsto necháme 10 minut odležet při pokojové teplotě.

2. Mezitím propláchneme listy salátů a pečlivě je osušíme v odstředivce nebo utěrce. Směs salátů necháme v chladu. Do misky dáme všechny ingredience na dresink a pečlivě je rozšleháme metličkou.

3. V pánvi s nepřilnavým povrchem zahřejeme kapku oleje. Z odleželého ricottového těsta tvoříme malé bochánky a na mírném ohni je opečeme z obou stran. Omyté salátové listy pokapeme dresinkem a podáváme s ricottovými smaženkami.

Ingredience

250 g ricotty (nebo polotučného tvarohu)
1 žloutek
2 lžíce nastrouhaného parmazánu
2 lžíce hladké mouky
150 g listů baby mangoldu
200 g baby špenátu
50 g baby salátu mizuna nebo rukoly
olej na smažení
Na dresink:
4 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce limetové šťávy
2 lžičky medu
1/2 lžičky anglické hořčice
špetka soli
hrubě mletý černý pepř