4. března 2013

Postup

1. Celer, mrkev a ředkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Vše dáme do mísy, zakapeme citronovou šťávou a promícháme.

2. Pak k zelenině přidáme majonézu (bílý jogurt) a dochutíme solí, pepřem a trochou hnědého cukru. Jádra vlašských ořechů nasekáme nahrubo a přidáme do salátu.

3. Připravený salát důkladně promícháme a necháme v chladničce odležet. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme.

4. Listový salát rozebereme na jednotlivé listy, opláchneme a necháme okapat. Pak je rozložíme na dno talíře, poklademe celerovým salátem a posypeme nastrouhanými vejci. Salát podáváme s grilovanou bagetou.

Ingredience

500 g celeru
1 mrkev
150 g bílé ředkve
1 citron
6 lžic majonézy (nebo bílého jogurtu)
sůl a mletý černý pepř
1 lžíce hnědého cukru
60 g vlašských ořechů
2 vejce
1 hlávkový salát