3. března 2016

Postup

1. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Do hrnce přisypeme pohanku a uvaříme ji doměkka. Uvařenou pohanku slijeme, propláchneme a necháme okapat.

2. Brokolici rozebereme na malé růžičky a krátce ji povaříme v osolené vodě. Slijeme a necháme okapat. Papriku zbavíme jadřince a nakrájíme ji na malé kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

3. V míse smícháme pohanku se zeleninou a nasekanými bylinkami. Ochutíme olivovým olejem, limetkovou šťávou, solí a pepřem.

Ingredience

300 g pohanky
150 g zelených oliv
1 žlutá paprika
1 malá hlávka brokolice
1 malá červená cibule
1/2 svazku kopru
2 lžíce nasekané máty
1 limetka
olivový olej
sůl a mletý černý pepř