29. února 2016

Postup

1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Houby očistíme a nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli na plátky. V hrnci rozpustíme sádlo a necháme na něm zesklovatět cibuli.

2. Přidáme nakrájené houby, vše krátce orestujeme a zalijeme vývarem. Ochutíme solí, pepřem, mletým kmínem, octem a na mírném plameni vaříme deset minut.

3. Kvásek rozmícháme se studeným mlékem a přilijeme do polévky. Dobře promícháme, přidáme brambory a smetanu a na mírném plameni vaříme dvacet minut.

4. Na másle připravíme míchaná vejce tak, aby nebyla příliš hustá. Rozdělíme je do talířů a zalijeme hotovou polévkou. Ozdobíme petrželkou.

Ingredience

300 g brambor
200 g čerstvých hub
2 menší cibule
2 lžíce sádla
900 ml kuřecího vývaru
sůl a mletý černý pepř
mletý kmín
110 g chlebového kvásku
100 ml mléka
ocet
100 ml smetany
30 g másla
3 vejce
petrželka