IngredienceNa maso: |
1. Maso očistíme, opepříme a naložíme do marinády z červeného vína a tymiánu. Necháme marinovat alespoň jeden den. Druhý den maso vyndáme z marinády, osušíme a osolíme. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a opečeme maso z obou stran. Pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 15-20 minut.
2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Výpek z masa vlijeme do hrnce, přisypeme cibuli a česnek a orestujeme je dozlatova. Zaprášíme moukou a ještě chvilku společně restujeme. Směs zalijeme marinádou z červeného vína a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak zvolna provaříme, dokud omáčka nezhoustne.
3. Brambory očistíme, nakrájíme na kousky a uvaříme. Slaninu nakrájíme na nudličky a opražíme. Přidáme uvařené brambory, petrželku a podle chuti osolíme a opepříme. Bramborovou směs rozmačkáme, vložíme do vymazaných zapékacích misek a krátce ji zapečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C.
4. Mrkev, cuketu a petržel očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Máslo rozpustíme v pánvi a zeleninu orestujeme, podlijeme vývarem a krátce podusíme. Na závěr ochutíme solí a pepřem. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se zapečenými bramborami a zeleninou.