26. února 2013

Postup

1. Stehna očistíme, omyjeme, osolíme a opepříme. Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Slaninu nakrájíme na kousky.

2. V hrnci na oleji osmahneme pokrájenou zeleninu se slaninou. Bažantí stehna vložíme do zapékací mísy a podlijeme je vínem. Vmícháme džem a přidáme bobkové listy, nové koření a opečenou zeleninu se slaninou.

3. Pečeme v troubě při 180 °C asi 60 minut. Poté přidáme cibulky a med a dopékáme ještě 15 minut.

Ingredience

4 bažantí stehna
sůl
mletý černý pepř
100 g mrkve
100 g celeru
1 cibule
100 g anglické slaniny
3 lžíce rostlinného oleje
300 ml červeného vína
2 lžíce rybízového džemu
5 bobkových listů
3 kuličky nového koření
200 g malých nakládaných cibulek
2 lžíce medu