26. února 2013

Postup

1. Srnčí kýtu očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme je a opepříme. Na pánvi rozpálíme olej a maso zprudka opečeme. Pak maso vyndáme a dáme stranou.
2. Cibuli nakrájíme na měsíčky, lišky očistíme a překrájíme. Vše dáme do výpeku, přidáme zelený pepř, orestujeme a pokapeme koňakem. Zalijeme vývarem, přidáme opečené maso a dusíme asi10 minut.
3. Pak přilijeme smetanu, přidáme nahrubo nasekaný tymián a zvolna provaříme do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s bramborovými noky.

Ingredience

600 g srnčí kýty nebo hřbetu
sůl
špetka čerstvě drceného pepře
2 lžíce oleje
1 větší cibule
100 g lišek
1 lžička zeleného pepře v nálevu
20 ml koňaku
200 ml masového vývaru
150 ml smetany
1-2 snítky tymiánu