Ingredience4 zaječí stehna |
1. Zaječí stehna dobře očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Zalijeme je polovinou bílého vína a necháme odležet do druhého dne.
2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na třetině másla a přidáme marinovaná zaječí stehna a na kostičky nakrájený špek. Krátce je po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem, zbylou marinádou a podle potřeby i trochou vody. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podléváme.
3. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme. Mražené opláchneme. Houby orestujeme na lžíci másla a přidáme k masu. Vše dusíme doměkka.
4. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky. Provaříme a zalijeme smetanou. Dochutíme trochou octa, soli a pepře a krátce povaříme. Podáváme s bramborovými noky.