26. února 2013

Postup

1. Zaječí stehna dobře očistíme, osolíme, opepříme a posypeme nasekaným rozmarýnem. Zalijeme je polovinou bílého vína a necháme odležet do druhého dne.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Orestujeme ji na třetině másla a přidáme marinovaná zaječí stehna a na kostičky nakrájený špek. Krátce je po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem, zbylou marinádou a podle potřeby i trochou vody. Přiklopíme a dusíme pod pokličkou doměkka. Během dušení podléváme.

3. Čerstvé lišky očistíme a nakrájíme. Mražené opláchneme. Houby orestujeme na lžíci másla a přidáme k masu. Vše dusíme doměkka.

4. Když je maso měkké, omáčku zahustíme jíškou připravenou ze zbylého másla a mouky. Provaříme a zalijeme smetanou. Dochutíme trochou octa, soli a pepře a krátce povaříme. Podáváme s bramborovými noky.

Ingredience

4 zaječí stehna
sůl
mletý černý pepř čerstvý rozmarýn
300 ml bílého vína
2 cibule
100 g másla
50 g špeku
100 g lišek (mohou být i mražené)
2 lžíce hladké mouky
150 ml smetany
1 lžíce octa