26. února 2013

Postup

1. Maso očistíme a zbavíme blán. Potřeme ho olejem, osolíme, posypeme kořením a zakapeme pomerančovou šťávou. Naložené maso necháme alespoň dvě hodiny odležet v chladu.

2. Na ořechovou krustu promícháme máslo s nadrcenými ořechy, nasekanými bylinkami, strouhankou, pepřem a solí.

3. Odleželé maso opečeme v pánvi na rozpáleném oleji ze všech stran. Pak ho vyjmeme z pánve a obalíme v oříškové směsi. Vložíme ho do pekáčku a pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20-25 minut. Jelení hřbet můžeme podávat se zeleninou a opečenými bramborami.

Ingredience

800 g jeleního hřbetu
3 lžíce olivového oleje + na opečení
sůl
1 lžíce mletého koření na zvěřinu
100 ml pomerančové šťávy
2 lžíce másla
hrst vlašských ořechů
3 snítky tymiánu
3 snítky rozmarýnu
3 lžíce strouhanky
mletý černý pepř