26. února 2016

Postup

1. Nejprve si připravíme dresink. Cibuli oloupeme a nasekáme na drobné kostičky. Nasypeme je do misky, přidáme ocet, olej, sůl, pepř, cukr a lístky tymiánu. Směs dobře promícháme (případně ji můžeme rozředit troškou vody).

2. Puky čekanky rozebereme na jednotlivé listy, omyjeme je a necháme okapat.

3. Játra očistíme a nakrájíme na kousky. Na pánvi rozehřejeme olej a játra na něm orestujeme. Nakonec je osolíme a opepříme.

4. Listy čekanky rozdělíme spolu s játry na talíře. Salát přelijeme dresinkem a ozdobíme tymiánem. Podáváme s bílým pečivem.

Ingredience

2 puky bílé čekanky
1 puk červené čekanky
300 g drůbežích jater
2 lžíce oleje
sůl amletý černý pepř
4 snítky tymiánu na ozdobu
Na dresink:

1/2 malé cibule
1 1/2 lžíce červeného vinného octa
4 lžíce olivového oleje
sůl a mletý černý pepř
1 lžička krupicového cukru
3 snítky tymiánu