24. února 2013

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme najemno a osmahneme v hrnci na másle. Játra očistíme a překrájíme na menší kousky. Přidáme je k cibuli a chvíli restujeme.

2. Zalijeme je 200 ml vína a povaříme ještě asi 10 minut. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem a odstavíme. Vše rozmixujeme dohladka.

3. Očištěné brusinky překrájíme na poloviny a krátce povaříme ve zbylém víně. Mandle nasekáme na kousky. Do játrové hmoty vmícháme povařené brusinky s mandlemi. Hotovou paštiku necháme odležet nejlépe přes noc v chladu. Podáváme ji s pečivem.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
100 g másla
500 g kachních jater
250 ml červeného vína
sůl a mletý černý pepř
3 snítky tymiánu
80 g brusinek
30 g loupaných mandlí