24. února 2013

Postup

1. Kachní prsa omyjeme a osušíme. Kůži nařízneme do mřížky a prsa osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a kachní prsa na něm opečeme z obou stran. Pak je vložíme do zapékací misky kůží nahoru a pečeme v troubě při 200 C asi 15-20 minut.

2. Šalotky a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Osmahneme je v pánvi na oleji. Pak přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Přilijeme červené víno, ocet a krátce povaříme. Dochutíme novým kořením a solí.

3. Pomeranč oloupeme, rozdělíme na měsíčky a zbavíme je blanek. Z druhého pomeranče vymačkáme šťávu. Kousky pomeranče i se šťávou přidáme do omáčky, promícháme a minutu povaříme. Kachní prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou s pomeranči a podáváme např. s bramborovými noky.

Ingredience

800 g kachních prsou
sůl a mletý černý pepř
rostlinný olej na opečení
2 šalotky
1 stroužek česneku
2 lžíce třtinového cukru
300 ml červeného vína
2 lžičky červeného vinného octa
špetka mletého nového koření
2 pomeranče