Ingredience1 svazeček čerstvé máty |
1. Mátu omyjeme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme. Asi 100 ml olivového oleje smícháme s mátou, česnekem a mletou paprikou.
2. Kachnu omyjeme, osušíme a rozdělíme na porce, které osolíme, opepříme a potřeme marinádou. Asi 2 hodiny je necháme odležet.
3. Pak porce kachny opečeme na oleji v pánvi a přendáme je do pekáče. Potřeme je opět marinádou a podlijeme vývarem. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a přidáme do pekáče. Vše zakryjeme alobalem a v troubě při 180 °C necháme péct. Během pečení kachnu potíráme zbylou marinádou a dle potřeby podléváme vývarem. Asi po hodině pekáček odkryjeme a kachnu dopečeme dozlatova.
4. Pečenou kachnu vyjmeme a uchováme ji teplou. Výpek vyrestujeme na tuk, zaprášíme moukou a za stálého míchání zalijeme vínem a trochou vývaru. Štávu provaříme, dochutíme a přecedíme. Kachnu přelijeme šťávou a podáváme s bramborami.