Ingredience3 šalotky |
1. Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, jablko a sterilovanou řepu nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět šalotku, pak přidáme jablko, řepu a nastrouhaný zázvor. Ochutíme cukrem, kari a přilijeme víno a ocet. Necháme krátce prohřát a osolíme.
2. Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Pak do každého kousku masa uděláme tenkým nožem kapsu.
3. Strouhanku smícháme s pestem. Připravená kachní prsa naplníme směsí, spíchneme párátkem, osolíme a opepříme.
4. Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme po obou stranách. Pak je přendáme do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 10 -12 minut. Pak je vyjmeme a necháme chvíli dojít. Kachní prsa nakrájíme a podáváme s připraveným jablkovo zázvorovým čatní.