24. února 2013

Postup

1. Šalotky oloupeme a nasekáme najemno, jablko a sterilovanou řepu nakrájíme na kostičky, zázvor nastrouháme. Na pánvi rozehřejeme máslo, necháme na něm zesklovatět šalotku, pak přidáme jablko, řepu a nastrouhaný zázvor. Ochutíme cukrem, kari a přilijeme víno a ocet. Necháme krátce prohřát a osolíme.

2. Kachní prsa očistíme, kůži nařízneme do mřížky. Pak do každého kousku masa uděláme tenkým nožem kapsu.

3. Strouhanku smícháme s pestem. Připravená kachní prsa naplníme směsí, spíchneme párátkem, osolíme a opepříme.

4. Na pánvi rozehřejeme olej a maso zprudka opečeme po obou stranách. Pak je přendáme do pekáčku a při 180 °C pečeme asi 10 -12 minut. Pak je vyjmeme a necháme chvíli dojít. Kachní prsa nakrájíme a podáváme s připraveným jablkovo zázvorovým čatní.

Ingredience

3 šalotky
1 velké jablko
200 g nakládané řepy
kousek čerstvého zázvoru
2 lžíce másla
2 lžíce cukru
½ lžičky kari
50 ml červeného vína
20 ml balsamicového octa
4 kachní prsa po 250 g
4 lžíce strouhanky z bílého toastového chleba
3 lžičky bazalkového pesta
sůl a mletý černý pepř
2 lžíce oleje