24. února 2013

Postup

1. Kachní stehna očistíme, osolíme a opepříme. Osmahneme je z obou stran v pánvi na troše oleje. Vložíme je do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut. Během pečení je podléváme vodou a přeléváme výpekem. Marmeládu prohřejeme na pánvi a stehna jí potřeme 10 minut před koncem pečení.

2. Jarní cibulky očistíme a překrájíme na větší kusy. Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Na rozehřátém oleji orestujeme zvlášť cibulky a pak švestky.

3. Výpek z masa přecedíme do kastrůlku. Vmícháme mouku a přilijeme víno. Základ na omáčku asi 15 minut povaříme.

4. Do omáčky přidáme polovinu švestek, rozmixujeme ji a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Kachní stehna rozdělíme na talířky, přidáme cibulky, zbylé švestky, podlijeme omáčkou a posypeme barevným pepřem a tymiánem.
 

Ingredience

4 kachní stehna
sůl a mletý černý pepř
rostlinný olej
2 lžíce meruňkové marmelády
2 svazky jarních cibulek
500 g švestek
200 ml červeného vína
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce oleje
snítky tymiánu
drcený barevný pepř