Ingredience4 kachní stehna |
1. Kachní stehna očistíme, osolíme a opepříme. Osmahneme je z obou stran v pánvi na troše oleje. Vložíme je do pekáčku a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 60 minut. Během pečení je podléváme vodou a přeléváme výpekem. Marmeládu prohřejeme na pánvi a stehna jí potřeme 10 minut před koncem pečení.
2. Jarní cibulky očistíme a překrájíme na větší kusy. Omyté švestky rozpůlíme, vypeckujeme a nakrájíme na měsíčky. Na rozehřátém oleji orestujeme zvlášť cibulky a pak švestky.
3. Výpek z masa přecedíme do kastrůlku. Vmícháme mouku a přilijeme víno. Základ na omáčku asi 15 minut povaříme.
4. Do omáčky přidáme polovinu švestek, rozmixujeme ji a ochutíme solí, pepřem a lístky tymiánu. Kachní stehna rozdělíme na talířky, přidáme cibulky, zbylé švestky, podlijeme omáčkou a posypeme barevným pepřem a tymiánem.