24. února 2013

Postup

1. Kachní prsa rozkrájíme na stejně velké kousky (asi po 50 gramech). Oosolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme sádlo a kousky prsíček na něm zprudka opečeme. Pak je přendáme na talíř a necháme v teple dojít.

2. Kapustu a mrkev očistíme. Kapustu nakrájíme na kousky, baby karotku necháme vcelku. Dostatečné množství vody v hrnci ochutíme cukrem a solí. Přivedeme k varu, pak v ní necháme rozpustit máslo. Do vroucí vody vsypeme zeleninu a krátce (jen 4–5 minut) povaříme.

3. Zeleninu slijeme a rozdělíme na talíře. Na zeleninu rozdělíme kousky opečených kachních prsou a vše přelijeme výpekem. Ihned podáváme.

Ingredience

600 g kachních prsou
sůl a čerstvě drcený černý pepř
2 lžíce sádla nebo oleje
1/2 hlávky kapusty
1 svazek baby karotky
2 lžíce cukru
100 g másla
bylinky na ozdobu