22. února 2014

Postup

1. Papriky zbavíme semínek a opláchneme je. Rajčata omyjeme, cibuli oloupeme. Připravenou zeleninu a slaninu nakrájíme na jemné nudličky.

2. Štiku očistíme, omyjeme a nakrájíme na podkovy. Osolíme je a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a porce štiky na něm zprudka opečeme z obou stran. Pak teplotu zmírníme a pozvolna za občasného otáčení dopékáme. Vyjmeme a udržujeme teplé.

3. Ve výpeku nejprve orestujeme slaninu, pak přisypeme cibuli a osmahneme ji. Přimícháme papriky a nakonec i rajčata. Společně restujeme 3-5 minut, směs zalijeme vínem a kečupem. Vše ještě krátce povaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem.

4. Štiku a zeleninovou omáčku rozdělíme na talíře a podáváme s rýží. Ozdobíme bylinkami.

Ingredience

2 papriky
4 rajčata
1 menší cibule
50 g slaniny
800 g štiky
sůl a mletý černý pepř
asi 4 lžíce oleje
100 ml červeného vína
2 lžíce kečupu
cukr na ochucení
bylinky na ozdobu