22. února 2014

Postup

1. Kapra očistíme, nakrájíme na filety a osolíme je. V misce promícháme mouku s mletou paprikou. Filety obalíme v mouce a ze všech stran je krátce opečeme na rozehřátém oleji.

2. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, lišky necháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, omytá rajčata na dílky. Celerovou nať překrájíme na menší kousky.

3. V pánvi na vypečené šťávě z kapra orestujeme cibuli a houby. Chvíli je podusíme, pak přidáme rajčata, rajčatové pyré, olivy a zeleninový vývar. Směs prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a celerovou natí.

4. Opečeného kapra vložíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Vhodnou přílohou jsou například opečené brambory.

Ingredience

800 g kapra
1 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté papriky
1 lžíce oleje
150 g směsi čerstvých hříbků a lišek
1 cibule
250 g keříkových rajčátek
100 g černých oliv
celerová nať
4 lžíce rajčatového pyré
300 ml zeleninového vývaru
sůl a mletý černý pepř