Ingredience800 g kapra |
1. Kapra očistíme, nakrájíme na filety a osolíme je. V misce promícháme mouku s mletou paprikou. Filety obalíme v mouce a ze všech stran je krátce opečeme na rozehřátém oleji.
2. Očištěné hříbky nakrájíme na plátky, lišky necháme vcelku. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, omytá rajčata na dílky. Celerovou nať překrájíme na menší kousky.
3. V pánvi na vypečené šťávě z kapra orestujeme cibuli a houby. Chvíli je podusíme, pak přidáme rajčata, rajčatové pyré, olivy a zeleninový vývar. Směs prohřejeme a dochutíme solí, pepřem a celerovou natí.
4. Opečeného kapra vložíme do pekáčku, přelijeme omáčkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Vhodnou přílohou jsou například opečené brambory.