22. února 2014

Postup

1. Rybí filety nakrájíme na kusy. Nakrájené ryby pokapeme citronovou šťávou a dáme na chvilku do chladničky. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, petržel a celer oloupeme a nakrájíme na stejně velké kousky.

2. Do tlakového hrnce nalijeme vývar a vložíme nakrájenou kořenovou zeleninu, oloupanou šalotku a koření. Přiklopíme a řádně uzamkneme poklicí. Stupeň na regulaci tlaku nastavíme na 1.

3. Vývar v tlakovém hrnci přivedeme k varu, a když začne unikat pára, zmírníme oheň a dusíme 5 minut. Poté opatrně odpustíme páru a hrnec otevřeme.

4. Přidáme nakrájenou rybu, kterou jsme před tím osolili, na kolečka nakrájený pórek a hrnec opět uzavřeme. Postup opakujeme a necháme opět vařit 5 minut. Rybí hrnec podáváme posypaný čerstvým koprem a s pečivem.

Ingredience

1000 g rybích filetů (z makrely, lososa a dorády)
1 lžíce citronové šťávy
2 mrkve
1 petržel
1/2 celeru
750 ml zeleninového vývaru
3 šalotky
6 kuliček nového koření
10 kuliček černého pepře
2 bobkové listy
sůl
1 malý pórek
čerstvý kopr