22. února 2014

Postup

1. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kostičky. Přendáme je do misky, osolíme, opepříme a zakápneme olejem a octem. Uložíme do chladničky asi na 30 minut. Brambory dobře omyjeme a uvaříme ve slupce do měkka.

2. Majonézu promícháme se sýrem, nasekaným koprem a mátou. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z jednoho citronu. Druhý citron omyjeme a nakrájíme na drobné kousky.

3. Ryby očistíme a přendáme na plech s pečicím papírem. Potřeme je z jedné strany připravenou směsí a posypeme kousky citronu. Uvařené brambory překrájíme na poloviny a dáme na plech k rybám. Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C asi 15 minut. Upečené ryby podáváme s bramborami a chlazeným rajčatovým salátem.

Ingredience

2 pražmy
4 velká rajčata
sůl a mletý černý pepř
olivový olej na zakápnutí
2 lžíce červeného vinného octa
400 g brambor
80 g majonézy
100 g přírodního čerstvého sýra
8 snítek kopru
několik lístků máty
2 bio citrony