21. února 2016

Postup

1. Zeleninu očistíme. Polovinu dáme do hrnce společně s husími drůbky. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a dochutíme solí a pepřem. Společně vaříme 150 minut. Pak vývar přecedíme přes síto a z drůbků obereme maso.

2. Zbylou zeleninu pokrájíme na drobné kousky a orestujeme v hrnci na másle. Pak zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme připraveným vývarem. Na mírném plameni vaříme 20 minut.

3. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Promícháme je se solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a strouhankou. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme ke konci varu do polévky. Povaříme ještě asi 7 minut. Nakonec vmícháme maso z drůbků a zjemníme smetanou. Hotovou polévku dochutíme pepřem a petrželkou.

Ingredience

220 g mrkve
220 g celeru
1 petržel
2 cibule
500 g husích drůbků
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
40 g másla
30 g hladké mouky
200 g husích nebo kachních jater
majoránka
2 stroužky česneku
3 hrsti strouhanky
100 ml smetany na vaření