Ingredience220 g mrkve |
1. Zeleninu očistíme. Polovinu dáme do hrnce společně s husími drůbky. Zalijeme studenou vodou tak, aby bylo vše ponořené, a dochutíme solí a pepřem. Společně vaříme 150 minut. Pak vývar přecedíme přes síto a z drůbků obereme maso.
2. Zbylou zeleninu pokrájíme na drobné kousky a orestujeme v hrnci na másle. Pak zasypeme moukou, krátce orestujeme a zalijeme připraveným vývarem. Na mírném plameni vaříme 20 minut.
3. Játra očistíme a rozmixujeme dohladka. Promícháme je se solí, pepřem, majoránkou, prolisovaným česnekem a strouhankou. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky, které vložíme ke konci varu do polévky. Povaříme ještě asi 7 minut. Nakonec vmícháme maso z drůbků a zjemníme smetanou. Hotovou polévku dochutíme pepřem a petrželkou.