20. února 2016

Postup

1. Cibuli i česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriku i chilli papričku zbavíme semínek a nakrájíme. V pánvi zahřejeme olej, vsypeme nakrájenou cibuli a česnek a restujeme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme rozdrobené mleté maso a 10 minut společně restujeme. Nakonec přidáme nakrájenou papriku, chilli papričku, drcená rajčata a vývar a zakryté dusíme asi 15 minut.

2. Do hrnce s vroucí osolenou vodou vložíme rýžové nudle, hned sejmeme z plotýnky a necháme v horké vodě 5 minut. Pak scedíme. Do pánve k masu přidáme listy drobného čínského zelí pak-choi a krátce společně podusíme. Na talíře rozdělíme nudle, přidáme masovou omáčku a ozdobíme hráškovými výhonky.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
50 ml oleje
200 g mletého hovězího masa
100 g drcených rajčat
200 ml zeleninového vývaru
200 g rýžových nudlí
1 pak-choi
50 g hráškových lusků