19. února 2016

Postup

1. Fenykl očistíme. Dýni oloupeme, zbavíme semen a nakrájíme ji i fenykl na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. V hrnci rozehřejeme máslo, orestujeme na něm cibuli a přidáme dýni a fenykl. Vše krátce opečeme, zalijeme vývarem a necháme dusit doměkka.

2. Jakmile jsou dýně a fenykl měkké, slijeme přebytečnou tekutinu, přidáme 2 lžíce másla a vše rozmačkáme na pyré. Ochutíme muškátovým oříškem a dosolíme.

3. Filátka ze pstruha očistíme, osolíme a opepříme. Na rozehřátém olivovém oleji rybu opečeme z obou stran. Pstruha podáváme s dýňovým pyré a pokapeme rozpuštěným máslem.

Ingredience

Na dýňové pyré:
1 fenykl
1 máslová dýně
1 cibule
4 lžíce másla+na pokapání
500 ml zeleninového vývaru
mletý muškátový oříšek
sůl
Na rybu:
8 filátek ze pstruha
mletý černý pepř
olivový olej