17. února 2015

Postup

1. Kuře očistíme, opláchneme a osušíme. Pak ho naporcujeme a posypeme drceným kmínem. Ve vyšší pánvi nebo kastrole rozpálíme olej a kuře ze všech stran opečeme. Přidáme nadrobno nasekanou očištěnou cibuli a ještě krátce za stálého míchání opékáme.

2. Opečené kuře podlijeme částí drůbežího vývaru a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 15 minut.

3. Přidáme očištěné pokrájené čerstvé houby, trochu mletého muškátového květu, podle potřeby podlijeme drůbežím vývarem a dusíme doměkka.

4. Kuře vyjmeme, omáčku promícháme s bílým jogurtem a nadrobno nasekanou zelenou petrželovou natí. Prohřejeme, nalijeme na kuře a podáváme s bramborami.

Ingredience

1 kuře (1200 g)
sůl
drcený kmín
3 lžíce rostlinného oleje
2 cibule
200 ml drůbežího vývaru
150 g čerstvých hub
špetka muškátového květu
200 ml bílého jogurtu
1 lžíce nasekané petrželové natě